Slut på Norge/Harstad eventyret

Harstad set fra vandsiden.
Fra den nærliggende Folkeparken
Fra mit besøg, i The magic icehouse i Svolvær ( Lofotens hovedstad) Der var minus 6 gr. og alt var lavet i is. Selv den gratis drink, blev serveret i et isglas

Så slutter eventyret i Harstad, Norge.
Det har været en fantastisk god oplevelse, som jeg kun kan anbefale andre at prøve.
Mine kollegaer, har været helt utroligt søde, hjælpsomme og ikke mindst meget interesseret i at man har det godt.
De er med rette stolte af deres smukke land og deler gerne ud af foreslag til ture og oplevelser, så er næsten nødt til at komme igen👍. Ville faktisk gerne til Harstad igen, men er også opfordret til at tage til andre smukke steder i Norge. Nu må vi se, tror ikke jeg vil vælge 4 uger næste gang, det er længe at være væk fra min kære mand, selvom det nok er ham, der har det største savn, da mine dage har været fulde af nye udfordringer, nye kollegaer( læger, anæstesi, op) spændende operationer, alt fra brækkede arme og ben til plastikkirurg og så lige et enkelt JJ 😜
Jeg har i løbet af mit ophold, observeret, at mine norske kollegaer, ikke er så gode til at tænke på deres arbejdsmiljø, de bruger stort set ingen hjælpemidler til løft og forflytninger, og de har ingen portører, de knokler selv på, de ved godt at det ikke er helt ok, men det ligger på en måde i deres natur/kultur, at man klarer det selv. Ligeledes er deres overenskomst, heller ikke helt så god som den danske, tror det bunder lidt i, at det er svært at samle folk i dette kæmpe land, med den meget spredte befolkning. Til gengæld er de meget fokuseret på hygiejne, kirurgen tager ikke selv handsker på, man vasker og spritter hænder længere og oftere. Alle på op stuen bærer mundbind til alle operationer, også de urologiske😜
Det har været en stor tilfredsstillelse for mig, at opleve, at selv om det er rigtig mange år siden, at jeg assisterede til lårbensfrakturer olign. at jeg stadig kan. Også rigtig dejligt, at lave noget, hvor jeg føler mig på hjemmebane, her er ikke brug for SEO, marketing, retargeting osv. Så faktisk føles det næsten,som at have holdt lidt ferie.👍.
Jeg har tidligere skrevet lidt om, at prøve at leve billigt og uden madspild og samtidig forsøge at leve sundt, men stadig godt og lækkert. Det har jeg også forsøgt her i Norge, ikke mindst pga priserne på madvarer. Jeg havde medbragt forskellige ting fra Spanien, så som smør, 1 hjemmebagt rugbrød, lidt pålæg, fiskekonserves( tun, torskerogn,kippers) lidt krydderier, ca. 1 kg kylling/kalkun på frost, lidt ris, pasta, olie og en lille mayo.
Så faktisk har jeg kun brugt ca 800kr på indkøb her i Norge, hvilket jeg syntes er ret godt gået.
Mine kokkerier, har dog været noget begrænset, da jeg kun havde 2 blus og ingen ovn. Det i sig selv, har været lidt af en udfordring, så bliver man bare nødt til at være lidt kreativ.
I går skulle jeg så rydde køleskabet, af resterne blev der lavet lækre pandekager med resten af min morgensmads crüsli. Det eneste jeg måtte kassere var 2 æg, havde sat dem over til kogning, men kom til at glemme dem,👎 30 min er nok lige rigeligt😉 ellers er alt brugt.👍👍
Inden jeg tager helt hjem til Fuengirola, når jeg lige at mødes med min nærmeste familie, så kan vi lige fejre et par fødselsdage og hygge os lidt, det glæder jeg mig rigtig meget til, ligeledes glæder jeg mig også til at gense nogle af mine ” gamle” kollegaer og venner på cafe Razz på mandag.
Tirsdag morgen går turen så hjem til Kim👍👍 og vores skønne naboer. Kim har i disse dage besøg af hans yngste søn Carsten og hans to dejlige krudtugler, jeg når lige at være sammen med dem et par dage, det bliver hyggeligt.
Så kan vi begynde, at glæde os til besøg af familie og venner, som kommer i løbet af sensommeren og efteråret, rigtig dejligt at så mange har lyst til at besøge os, det sætter vi stor pris på.
Inden længe skal vi også til at vurdere på vores ide/forretning. Kan, skal og vil vi forsætte?
Thats the Big question.
Det var alt for nu. Ha en forsat rigtig god sommer.
Mange hilsner
Annette

 

 

Forfatter: annettelind-blog.dk

57 år, arbejdet som operations sygeplejesker i 20 år. Nu nytilflyttet til Spanien, for at starte selvstændig virksomhed op, sammen med min. Elsker at lave mad fra bunden og hader madspild.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *