Fra lune Fuengirola til kolde Nord Norge

 

Udsigten fra operationsstue👍

Kære alle😊

Så blev der tid til at skrive lidt på bloggen, dog er det med lidt blandede følelser, da jeg ikke helt ved hvem jeg skriver til??? Så det vil glæde mig rigtig meget hvis I lige giver et like på FB, hvis I har læst min blog. TAK👍

Bor ved den blå prik😊

Som mange af jer ved, er jeg pt i Norge, nærmere betegnet Sandnessjøen.
Turen herop forløb lidt anderledes end planlagt, planen var afgang søndag kl. 11 med ankomst kl.20. Aftenen før, kl. 22.30 modtager jeg en besked fra SAS, at mit fly var aflyst, shit,😳 hvad gør jeg? Jeg kontakter rejsebureauet, som finder en afgang søndag morgen kl. 6.00 og ankomst kl.18. Det betyder 2 timers søvn, inden afgang til lufthavnen😣 men hvad gør man ikke for at møde på arbejde, til tiden. Fik heller ikke set FINALEN (Dk og Norge) men dejligt resultat at møde ind med😇

Jeg ankommer til lejligheden, for pakket ud og er efterhånden noget brødflov og glæder mig over, at denne lejlighed er udstyret med et komfur med ovn, jeg havde medbragt en pizza som skulle i ovnen, men men men, efter utallige forsøg på at tænde den, finder jeg langt om længe en lille boks indenunder emhætten, som viser sig at være en slags “timer”  som kun giver strøm 30 min afgangen.🤪
Da jeg ville bruge opvaskemaskinen, blev jeg  også lidt udfordret, der var fin strøm, men ingen vandindtag, tjekkede for knæk på afløb, ledte efter hane under håndvask, uden resultat. Så pludselig ser jeg, at der ved blandingsbatteriet er en lille tap som kan drejes ON/OFF.
Så kom der vand, og der blev vasket op, trods røde alarmer for salt og afspænding, det bruger de ikke her oppe, der er ingen kalk, overhovedet i deres vand, des ses tydeligt, ingen kalk i brusekabinen og elkedlen ser spritny ud.👍
Lejligheden er rigtig fin, rigeligt med plads, dog kunne der godt være lidt mere køkken grej, mangler piskeris, grydeske, brødkniv og et fad til ovnen, ting som jeg synes burde være standard. Men den er dejlig lun og alt det varme vand, man kunne ønske sig, det er jeg jo ikke vant til. 🥴
Jeg har den fineste udsigt til lystbådehavn og sneklædte fjelde, fantastisk smukt når solen skinner, det har den desværre ikke været så flittig til. Den står først op ca. kl. 9.30 og forsvinder igen ved 15,30 tiden, hvis ikke der er skyet. Her er hundekoldt 6-10 minus grader og blæst, så det føles som minus 17gr.🥶

Så kom ski- tøjet på, desværre kun til en bytur😫

Så jeg kommer ikke så vidt omkring, var dog et smut nede i byen i går. Det var med uldne strømper, vinterstøvler og skitøj. De rydder ikke veje og fortove, som i DK, så man skal virkelig være opmærksom når man færdes ude. Jeg havde bemærket, at mange går med fodtøj, med en slags pigge på, så jeg fandt en sko butik, hvor

Så er der sat pigge på.

jeg for 249 nkr. blev jeg udstyret med et sæt pigge. Så nu er risikoen, for at falde på halen reduceret kraftigt.

Der er et pænt udvalg af butikker, de fleste ligger i et lille indkøbscenter midt i byen, men det har betydet, at der desværre også her, er en del tomme butikslokaler. Jeg fik shoppet lidt, besøgte en garn butik, uha det er dyrt, men fandt efter lang tid,

( 1 time, godt Kim ikke var med 😉) noget strikke tøj, som jeg kan hygge og slå tiden lidt ihjel med, til fornuftige penge. Det blev også til et lille kig, i en genbrugs butik, da jeg var nødt til at kassere en hvidløgspresser, som en eller anden havde puttet i opvaskemaskinen, med det resultat at den smittede af med noget træls sort stads, men jeg fandt desværre ikke en ny.
Nu begynder det store puslespil, hvor jeg skal få husholdningen til at gå op i en større enhed, så jeg skal købe mindst muligt og helst ikke smide noget ud. Det er en udfording, som jeg synes er ret spændende, men som også kræver en del planlægning, men jeg har jo kun mig selv at tænke på.

Jeg er desværre kun planlagt til dagvagter, det er ikke mit ønske, men det handler vist om økonomi. Sygehuset er ikke stort, vi har 4 operations stuer og der er planlagt 6-10 indgreb pr. dag.
Der er  3 specialer, gyn, gastro og øre-næse-hals. Satser på at udvide mine kompetencer, ved at byde ind på øre-næse-hals operationerne, samt lære at begå mig i deres IT systemer.

Jeg har en oplevelse af, at der snakkes om nedlukning, af flere, af de mindre sygehuse i Norge, det er dyrt at holde dem kørende, men tror at problemet er, at afstandene gør det umuligt at opretholde et akutberedskab, så patienter kan behandles inden for en bestemt tidsgrænse. Mine kollegaer er rigtig søde og hjælpsomme. De fortæller stolt om de ting jeg bør se, og igen må jeg bare anerkende deres stolthed af deres land og deres arbejde. Hiraki, er ikke noget jeg oplever, her er alle lige. Der er fælles kaffestue for alle personalegrupper, lige fra rengøring til narkoselæger. Om fredagen er der “felles Lunsj” hvor alle bidrager med noget til den fælles frokost. Jeg fik kreeret en æggesalat med spansk bacon, den faldt i rigtig god smag. 👍

Jeg bor i huset, nede i venstre hjørne👍

Vi har nu været igang med forretningen www.startpackage-Malaga.com i 2 år, kan slet ikke forstå, hvor den tid er blevet af. Men når jeg tænker tilbage, er der faktisk sket ret så meget; hvor har vi oplevet meget, mødt mange dejlige hjælpsomme mennesker, lært ufattelig meget, haft besøg og besøgt rigtig mange, haft op og nedture og  kommet stærkere videre.👍
En tid, som vi på et tidspunkt kan se tilbage på, som dejlige minder, med sjove oplevelser og skøre påfund.
Det er lav sæson lige nu, men stille og roligt starter ordrerne at klikke ind, vi jubler stadig ikke, men håber  på, at vi igen i år, øger vores omsætning.
Kim har fået et lille internet job, som han arbejder flittigt med, og som kan holde økonomien intakt.🤑
Når vi er adskilt, laver vi hver især vores hofretter, Kim koger supper og får hans elskede melboller, men sprang kødbollerne fra Mou over og købte “svenske kjøtboller”  jeg havde nok hellere undværet. 🤮 Jeg eksperimentere, med bulgur, kikærter og linser, koster næsten gratis.😁

Det var, hvad det kunne blive til denne gang. Skulle nogen have lyst til at snakke, så ring gerne via messenger, jeg er som regel hjemme efter kl.16.

Ha det godt alle sammen.

Knus 😘 Annette

 

 

Forfatter: annettelind-blog.dk

57 år, arbejdet som operations sygeplejesker i 20 år. Nu nytilflyttet til Spanien, for at starte selvstændig virksomhed op, sammen med min. Elsker at lave mad fra bunden og hader madspild.

En mening om “Fra lune Fuengirola til kolde Nord Norge”

 1. Kære Annette. Du er en sej kvinde. Det er beundringsværdigt at du kaster dig ud i det ene eventyr efter det andet oppe i Norge. Handywoman er du også, så alle små problemer fikser du lige. Rigtig god arbejdsferie.
  Jeg blev mormor igen i lørdags. Mette og Thomas var på Kolding Sygehus kl 18; kl 19 havde hun født en lille prinsesse på 3860g og kl 22 kørte de hjem igen. SÅDAN.
  Vi havde en god ferie på Tenerife. Rimeligt vejr og det var ren afslapning. Hotellet var fantastisk med All inclusive, men øen er en vulkanø, og ikke frodig , så lidt trist natur.
  Nu er det hverdag igen med arbejde, mad og sove.
  På torsdag kommer Lone og Lene til torsdagshygge. Når du flytter til Dk igen, skal du være med i vores lille klub.
  Du må have det rigtig godt og god arbejdslyst.
  Knus Christina.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *